Online Manual Chapter 17

Monitorimi vetë, Analiza dhe Teknologjisë Raportimi (SMART)

Kjo Software zbaton mbështetje për SMART Hardware aftë. Kjo është shumë e dobishme për të zbuluar komponentët problematike para se ata në fakt të dështojnë. Host dhe Cache Devices janë duke monitoruar në mënyrë të vazhdueshme. Përdoruesi do të marrë paralajmërime kur duke u përpjekur për të shtuar një sasi me hardware problematike. Hardware merr monitoruar në një Intervall 1 orë dhe do të njoftojë përdoruesit Nëse analiza parashikuese është positve.

M.2 SSD Cache in old hardware

Software do të zbuluar nivelet e mëposhtme gabim:

Gjelbër: SMART është aktive dhe nuk Threshold është më e lartë se 25%

Yellow: SMART: nuk është aktiv / dispozicion.

Orange: Highered Vlerat për Atributet kritika.

Red: Vlerat Highered për atributet kritike.

Errët Red: Prag tejkalon Kushti (TEC) ka ndodhur me të paktën 1 atribut. TEC është një vlerësim vërtetë ndërtuar në nga prodhuesi i pajisjes magazinimit. Kjo është një datë dështim, edhe pse pajisja nuk mund të dështojnë në të gjitha ose edhe më herët.

Është e këshilluar që të mos përdorin SSDÂ's që janë në një formë të tillë të keqe, si ajo në foton e mësipërme. Një fenomen tipik është se një pajisje e tillë çuditërisht do të ndalet Operative. Lënia kompjuter host në një gjendje pritjeje. Kjo është quajtur edhe â € œSSD Freezeâ € ose â € œhangâ €. Ka një numër të ri SMART User Options Configurable në aplikimet â € œSettingsâ € panelin. By default çdo paralajmërim është në, por ju mund të kthehet të tyre atje.