The F.A.Qis in rework / under reconstruction.

Frequently Asked Questions.

VeloSSD

MaxVeloSSD

VeloRAM

VeloSSD Најчесто поставувани прашања
1.Е VeloSSD компатибилен со мојот хардвер?
Да, затоа што таа работи независно од конкретен хардвер.
Да се \u200b\u200bкандидира VeloSSD мора да имаат: x86 или x64 компјутер со Windows. Најмалку 1 внатрешна SSD (цврста состојба диск) и 1 HDD (хард диск уред).

2.Почетокот на Windows оперативниот систем ќе се забрза со кеш?
Да

3.Кој оперативен систем се поддржани?
VeloSSD е компатибилен со 32 и 64 битни верзии на:
Windows® 10 2004, 19H1, Redstone 1-5, Windows® 8.1, Windows® 8, Windows® 7, Windows® Vista, Windows® XP, Windows Serverâ „2003, 2008, 2008 R2, 2012, 2012 R2, 2016, 2019 година

4.Се Повеќежилни процесори поддржани?
Да

5.Дали постои ограничување на големината за кеш?
Не

6.Дали постои ограничување на големината за складирање волумен?
Не

7.Каков вид на чување волумен може да бидат складирани?
Секаков вид на NTFS волумен.

8.Е бројот на дискови ограничен?
Не

9.Дали постои бесплатен пробен период?
Да

10.Може ли да се купи софтверот?
Да

11.На датотеката ќе бидат складирани? Страничење ќе бидат складирани?
Кеширање на датотеката е потребна за правилна функција.

12.Дали кешот остане топло низ подигнување?
Да, кеш останува топла низ подигнување и забрзува систем почеток.

13.Ќе кешот лабава податоци кога ресетирање / моќ - исклучување / хардвер брава се јавува?
NTFS синхронизира метаподатоци за сите 10 секунди. VeloSSD прилагодува многу блиску до тоа, така што има една трансакција безбедност спореди со NTFS.

14.Дали треба да го префрлат SATA режим во BIOS-от?
Префрлување SATA Mode од Наследството да AHCI не е препорачливо при користење VeloSSD Кеш.
Најдобро е да се има AHCI кога ќе го инсталирате оперативниот систем. Само се менуваат кога знаеш што правиш.

Види производот матрица.