Вело Производи и EFI / UEFI како и на Windows 8 безбедна за подигање

Што е EFI / UEFI?

Тоа е една модерна firmware за компјутери и ќе го замени BIOS-от. Една од главните предности е тоа што UEFI поддржува повеќе од 2 Terabyte на подигање волумен.

Што е Windows 8 безбедна багажникот?

Ова е безбедносна карактеристика за да се спречи малициозен софтвер од инфилтрирање на оперативниот систем. Поранешниот верзија на оперативни системи може да бидат нападнати со Malware во текот на процесот на говорница. Ова е невозможно со UEFI и безбедна говорница.

Како да знам дали мојот компјутер е безбеден говорница?

Дали EliteBytes Вело производи компатибилен со овие нови технологии?

Да. Сите наши Вело производи се апсолутно компатибилни. Не постои ограничување за нашите производи со било кој од овие технологии. VeloRAM, VeloSSD и MaxVeloSSd прикажување на информации во согласност со компјутери поставувања.

Како да знам дали мојот компјутер конфигуриран за UEFI?

Генерално ова е поставување на фирмверот на вашиот компјутер. На Вело Производи апликации ги прикажува овие информации во обем информации страница:

UEFI Computer cached with VeloSSD.

Овој компјутер е конфигуриран да работи со UEFI.

BIOS Computer cached with VeloSSD.

Овој компјутер е конфигуриран да работи со BIOS-от.

EliteBytes Ограничена е донесување на член на официјалната UEFI форумот бидејќи 2012/02/02.

UEFI Forum official logo Symbol.