VeloSSD поддржува mutliple SSDÂ's како еден Кеш

Зошто воопшто морам да се комбинираат неколку SSDÂ's во една кеш?

Ова е многу корисно за подобри перформанси и капацитет на кешот. Некои SSDÂ's се премногу мали за кеширање на голем волумен домаќин. Тоа е лесно да се инсталира и темелно објасни во упатството за корисникот.

Може ли да се зголеми ефикасноста како ракета?

Секое SATA 3 пристаниште може да се транспортира 600 мегабајти во секунда. Ако се комбинираат неколку пристаништа во една кеш ќе може лесно да се скрши ова тесно грло и се оди подалеку од 1 Terabyte во секунда со ниска цена SATA 3 SSDÂ's.

Постојат 3 различни видови RAID контролер (не Режими):

-Hardware RAID (одборот или со продолжување картичка).

-Software Напад на оперативниот систем.

-Software RAID Со кеширањето Софтвер VeloSSD / MaxVeloSSD.

Заклучок

RAID може да биде перформанси и рентабилно. Тоа ќе остане и понатамошно подобрување. Не постои слична технологија.

Кога станува збор за целосна I / O потенцијал на 4 Sata3 SSDÂ's тоа ќе биде: 4 * 80.000 IOPS = 320,000 IOPS. 4 * 400 Mbps = 1.600 Mbps или 1,6 Gigabyte во секунда.

Кога станува збор за целосна I / O потенцијал на 4 PCIe 3.0 SSDÂ's секое користење на 4 ленти, тоа ќе биде: 1 милион IOPS и 8 Gigabyte во секунда.

Овие вредност се SSD и само хипотетички. Ние ќе се покаже некои резултати тука штом имаме лента хардвер на PCIe 16 со 4 м2 SSDÂ's.

Можеби ова ќе се случи кога на наставката на Софтверскиот RAID да VeloSSD, MaxVeloSSD е подготвена и брзо.