Online Manual Chapter 22

Како да се зголеми двојно или тројно перформанси и капацитет

Можно е да пакет повеќе SSD уреди во еден кешот. Ова е многу корисно за зголемување на капацитетот и брзината на кеш. Со 2 SSDÂ's може да се очекува двоен капацитет и речиси двојно брзината. Всушност тоа функционира толку добро што дури и хардвер продавачите користат оваа техника во некои од нивните SSD производи! Ова поглавје објаснува како тоа може да се постигне само со софтвер. Ви треба најмалку 2 неискористени SSD уреди, по можност тие треба да имаат приближно иста големина кога ќе се создаде мрачно Volume. Отвори диск менаџер и десен клик на еден од неискористените SSDÂ's, ќе видите контекст мени што ги прикажува опции. Ние ќе се создаде лента Том тука. Па кликнете на â € œNew Шарени Volumeâ €.

M.2 SSD Cache in old hardware

Кликнете â € œNextâ €

M.2 SSD Cache in old hardware

Прозорец Одберете дискови се отвора, обемот што го кликнавте веќе е избран. Сега кликнете на диск 2, а потоа â € œAddâ €.

M.2 SSD Cache in old hardware

Кликнете â € œNextâ €

M.2 SSD Cache in old hardware

Кликнете â € œNextâ €

M.2 SSD Cache in old hardware

Бидете сигурни дека â € œPerform е избран брз formatâ €. Кликнете â € œNextâ €

M.2 SSD Cache in old hardware

Кликнете â € žNextâ € œ.

M.2 SSD Cache in old hardware

може да се појави овој прозорец. Кликнете â € žYesâ € œ.

M.2 SSD Cache in old hardware

Создавањето започнува, трае само неколку секунди. По некое време на форматирање е подготвена и можете да го користите Том D: како кеш со MaxVeloSSDâ "¢. Ве молиме погледнете го поглавјето â € œhow за да додадете cacheâ € за информации за тоа како да се продолжи со оваа задача.

M.2 SSD Cache in old hardware