Online Manual Chapter 16

Кеширање на виртуелни околини

Кеширање хост беше имплементиран од самиот почеток на овој софтвер. Кеширање на виртуелни машини (клиенти) е додаден со верзија 2.3.1.7. Виртуелни околини со голем број на VMÂ's бараат многу брзо складирање решенија. Т.н. â € œI / O Stormsâ € ќе се случи и забави системи. Кеширање со MaxVeloSSD е цена и перформанси ефикасно решение да се добие многу перформанси во голема виртуелна средина.

Кеширање на виртуелни машини (нова)

Virtual machines use 2 kinds of disks: Virtual Disks that are implemented by software as one or more files on the Host. Or “Pass Through” Disks that consist of real hardware Disks on the Host.

VM RAM/SSD Caching with Virtual Disks

Виртуелен диск се користи за кеширање мора да се чуваат на SSD. Виртуелен домаќин ќе управува со овој виртуелен диск и да дозволи поставување и враќање на контролните пунктови, како и обично. Ова не е можно со проследување дискови. Други VMÂ's можат да го користат SSD премногу за чување на виртуелни дискови за кеширање таму. Значи, вие треба само еден SSD за кеширање на неколку VMÂ's со.

В.М. RAM / SSD чекаат со проследување дискови

Користење на Pass Through дискот како кеширање уред е потенцијално најефикасен опција за кеширање VmÂ's. Бидејќи заврши пропусен опсег на SSD е на располагање на В.М.. Подава преку дискот е ексклузивно достапен до секој виртуелната машина од страна на дизајнот на генерално хост. Како се прави тоа е објаснето во документацијата / датотеките за помош за виртуелен хост. CheckPoint В.М., потоа подигнете и се иницијализира на SSD како на вистинска машина. Поставување на кеш со MaxVeloSSD токму како на физички машина. Ова е straighforward без компликации.