Online Manual Chapter 15

Скенирајте Resistâ € и â € œWrite Преку

Оваа глава е за Кеш оперативни режими кои помогне да се надминат несакани ефекти во сценарија на масовно датотека копија и Image Backup. Овие режими, исто така, се намали носат и солза на SSD. Корисникот прилагодливи оперативни профили овозможи лесен и флексибилен Settings. Од највисоките перформанси до најконзервативните режим на работа.

Скенирајте Спротивстави

Во претходните верзии на водење на резервна копија на сликата, додека Кеш е активен исцрпени Кеш. Исто така, копирање на големи датотеки исцрпени Кеш. â € œScan Resistâ € штити Кеш содржина против такви.

Напиши Преку

Напиши чекаат зголемува пишуваат брзини. Со â € œWrite Throughâ € нема повеќе Напиши чекаат, сите е напишана директно на дискот. Намалување на абење на SSD. Исто така, â € € œWrite Throughâ се смета за побезбеден во однос на заштитата на податоците. Софтверот ќе го активира â € œWrite Throughâ € Замени кога Кеш Напиши преполнува.

Детален опис / спецификација:

Корисничкиот интерфејс е проширен, Ве молиме да го видиш област â € œPerformanceâ € на правото:

M.2 SSD Cache in old hardware

Профили перформанси

Користење на профилот за перформанси е лесен начин за да ги прилагодувате поставките во зависност од вашите потреби. Постојат 5 профили за да изберете од:

Со високи перформанси Максимална читаат и пишуваат кеширање. â € œScan Resistâ € и â € œWrite Throughâ € се исклучени. Стандард (брзи) Прочитајте скенирање Пружи отпор е вклучен, бекап работи подобро стандард (конзервативен) Плус Напиши скенирање се спротивставиме на Конзервативната Плус Напиши преку. дефинирана од корисникот

Индивидуална изведба поставувања

Напиши преку: оневозможува Напиши чекаат кога се активни.

Скенирајте Пружи отпор: Го овозможува скенирање спротивстави за да читаат и пишуваат.

Читај: Овозможува Спротивстави Scan for Прочитај.

Пишува: Ви овозможува скенирање спротивстави за запишување.

Датотеки поголеми: датотеки се состои од 1 или повеќе низи на блокови (Кластерот работи). Секое Датотека / секвенца која е најмалку прикажаните должина ќе бидат складирани. Во спротивно не. Висока вредност ќе им овозможи добар читање / снимање кеширање.

Блокови поголем: било кој блок кој е најмалку прикажаните должина ќе бидат складирани. Во спротивно не. А 64 KB Прочитај Блок големина се докажа да биде за Бекап софтвер како Windows Backup добра вредност, а исто така штити од голема датотека копија од системот за домаќин. 1 MB Напиши Блок големина се докажа да биде да се спротивстават на голема датотека Копија на системот за домаќин добра вредност.