Online Manual Chapter 01

Историја на измените MaxVeloSSD

Февруари 2017 година промените во верзија 3.1.0.0

Оптимизации во кеш моторот и I / O Архитектура испорача 30 до 50% зголемување на ефикасноста во одредниците за складирање. Постигнат е напредок во лиценцата за управување кој им овозможува на лиценца клуч за деактивирање и клучеви Повеќе активација. Сега е можно да се инсталира оваа надградба без експлицитно отстранување на било постара верзија. Општи бубачки одредување на софтвер и одржување комплетира листата на значајни промени на софтверот MaxVeloSSD. Софтверот е тестиран опширно за ниски до високи крајот машини. Тоа се покажа за да работи без грешка и стабилен за долго време во услови на недоволна меморија и средини оптеретување на процесорот.

24 ноември, 2016 година промените во верзија 3.0.0.24

Темелно тестиран со најновите Microsoft Windows оперативен систем. Овозможува поголема SSD и RAM меморија кеширање од порано, што резултира во повеќе кеширање моќ за истата цена. Тема на Продуктната активација е надграден. Оваа верзија ти овозможува да се утврди датотеки и директориуми во кешот. Воведување на нови WarpOver ™ технологија архитектура. Конечно кеш моторот е надграден за да биде зајакната во услови на слаба меморија.

5 Август, 2016 година промените во верзија 2.3.6.0

паралелно контрола на изведбата им овозможува на корисниците да се прилагоди на бројот на теми (симултано егзекуции на кешот на моторот). Новиот "Freemium" издание води бесплатни засекогаш и го заменува поранешниот "судење" на владата која е ограничена само на 30 дена.

15 септември 2015 година промените во верзија 2.3.5.0

Темелно тестиран под Windows 10. грешки со повеќе тома податоци кешот отстранети. Грешки во кеш моторот беа отстранети. Грешки со наплата по моќ загуба беа отстранети. Обнова сега е побрзо, особено кога кешот пишувам е исполнет. Претходните верзии се потребни за да ја напише пишуваат кеш назад целосно пред да го подигнете. Тоа би можело да резултира со фрустрирачки долго време на подигање. Внатрешната корупција загуба поради моќност / ресетирање случи секој еднаш и некое време. Ова е фиксна. Ако некоја внатрешна структура на дискот е корумпиран (можна грешка пишуваат додека губење на моќ) резервен план failover го препознава и го заменува.

27 ЈУЛИ 2015 година промените во верзија 2.3.3.9

Рестартирајте по исклучување / ресетирање преработил и ќе се врати простори држава трансакција безбедно во никој време на следното стартување. Не постои загуба на податоци или губење на безбедноста на трансакцијата. Системот се врати во состојбата во која имаше 0 до 10 секунди пред да го исклучите моќ. Други мали промени подобрување на квалитетот на услугите на кешот. моторот Кеш е оптимизиран да се справи со навистина големи простори (до 2 Petabyte). Не постои RAM меморија надземни вклучени. Во споредба со претходните верзии користење на RAM меморија во однос ќе биде домаќин на големината волумен е намалена за повеќе од 95%. Ова е можно со нашите напредни кеширање алгоритми кои не користат "Кеш линии" или "битмапи" било подолго. Реагирајќи на јавната побарувачка, додадовме "Запиши Преку" и "Скенирај отпорни" Видови употреба на кеш моторот. На апликацијата и беше продолжен за да се овозможи промени и опции на овие нови начини за кеш. Ве молиме видете на ново поглавје: "скенирај се спротивстават и да Напиши Преку". Софтверот ќе се одвива во сите популарни виртуелни машини. Го изложува на целосна функционалност со проследување дискови и виртуелни дискови. Без ограничувања. Софтверот спроведува SMART Услуги за домаќините и Кеш дискови. Тоа ќе ги предупреди корисниците ако хардвер е проблематична. моторот Кеш користи нов за читање / запишување за заклучување алгоритам кој врши подобро отколку порано. Ова е за врвот перформанси. Неколку други промени се подобри стабилноста и однесување по моќ загуба / Reset.

26 Февруари 2015 промените во верзија 2.3.1.5

Додадени функција која вчитува кеш со било кој фолдер. Намалува Кеш загревање / рампата време драстично. Повеќе за ова во поглавјето "транспорт папки во кеш". Оваа верзија исто така додава шема за контрола на примената. Тоа овозможува прецизна визуелизација на IOPS / Mbps. Кеш Хит / Мис и извоз на податоци во XML. Исто така постои и поглавје за трасирање во оваа книга. Поддршка за кеш на Софтверскиот RAID SSD простори е overworked. е додаден Windows 10 Преглед компатибилност. На голема фрагментирани Кеш на процесорот Крмак / Хонк е отстранет (ретка состојба) .Numerous промени на детали, ве молиме погледнете го промени најавите за целосна референца.

Промени од првичната верзија 16 Ноември, 2013

беше додадена подршка за USB 3.0 и SDHC Кеш медиуми. Многу сопственици на лаптоп сега може да се користи било кој USB 3.0 стап да ги забрза своите HDD управувано лаптоп. Оваа верзија вклучува неколку поправени грешки премногу дека подобрување на стабилноста. Возачот е загарантирана успеваат безбедни / несреќа доказ во ниска сценарија меморија и ретки состојби трката. Ова е претерано тестирани со DriverVerifier, на WHCK (Windows Хардвер Certifikation комплет) и друг софтвер во нашиот нов тест лабораторија. Поддржува домаќин и кеш тома без диск писмо. Компатибилност со exFAT и refs датотечни системи. Додава уште една моќна функција која го подобрува живот SSD и подобри од перформансите. За повеќе информации ве молиме погледнете во новата "Запиши елиминација" глава. MaxVeloSSD ™ носи максимална брзина на вашиот багаж. SSD кеширање со MaxVeloSSD ™ од EliteBytes ™ обезбедува слободен лесно и евтино софтверско решение за да катапулт вашиот Windows животната средина од HDD на брзина на SSD и пошироко. Забрзува време оперативен систем оптоварување и сите апликации. Исто така, ги намалува трошоците за SSD складирање. Можете да користите било SSD на било кој оперативен систем Windows® како кеширање уред. Софтвер и хардвер RAID конфигурации се поддржани. Максималната големина на Том е 128 Terabyte. Традиционалните BIOS-от, модерен UEFI мајчин подигање и Windows безбедна говорница се целосно поддржани.