Брза MNVME кеш програма.

Компјутерот мора да има најмалку 1 бесплатен PCIe Рев.2 x4 слот.

За да се постигне, ќе ви треба:

1 PCIe X4 да M.2 NGFF адаптер Клучни М карта. (малку црвена нешто во PCIe x16 слот. Трошоци за 10-20 долари / евра). (Да, која работи.)

1 M.2 NGFF SSD Ки М. (Не Клучни Б, исто така, повика SATAM.2).

1 VeloSSD SSDCache софтвер. (превземи тука).

Performance Diagram in MaxVeloSSD

Ова е слика од екранот во Формуларот Микро ATX Фактор одбор 880G. Тоа беше на пазарот околу 2010 година.

Се одликува со 1 PCIe x16 слот Ревизија 2. Видлив е огледало, покажувајќи на задната страна.

4 PCIe Ревизија 2 ленти се теоретски способен 2GBit / с.

Овој форум има максимум 250 мегабајти / и порано. (SATA2). Сега може да направи 888 мегабајти / с. Импресивно?

M.2 SSD Cache in old hardware
Is there a relationship of the board name and it´s speed ? Can that be ?