Забрзување на лаптопи со VeloSSD.

Постојат повеќе начини за да се оствари ова.

Можете слободно да се користи порт експанзија како М2, USB3, mPCIe, mSata, па дури и SDHC. За да додадете тврдото складирање кој може да се користи како кеш за внатрешна harddisk. Тоа е лесно да се поврзете без губење на гаранција.

Ако ли не е прифатливо бесплатно надворешни порти на вашиот лаптоп:

Се уште има да се забрза најмалку две опции.

Опција 1

Некои лаптопи добиваат внатрешни M2 или mSATA конектори, каде што можете да инсталирате M2 / mSATA SSD. Треба прво да проверите со вашата гаранција. Исто така, можно е да се замени CD / DVD уредот со адаптер за SATA SSD. Ова најчесто се употребува и може да функционира.

Опција 2

Двоен драјв се состои од HDD и SSD во пакет заедно да користат само 1 порта на Sata. Ова не е исто како SSHDD. SSHDD има кеширање интегрирано, но не е толку брзо. Ако вашиот лаптоп и гаранција дозволуваат размена на HDD со Dual Drive работи. VeloSSD е компатибилен со DUAL уредот за возачот.

Потрошувачка на енергија

Ако ви треба за мобилност со ниска потрошувачка на енергија на SSD уред е важно во спротивно тоа побрзо ќе потрошувачка на батеријата. Бидејќи кеш отстранува работа од HDD, HDD ќе трошат помалку енергија

Изведба

За најдобри резултати користете висок Mbps / IOPS уред. Вие не треба да се користи USB2 пристаниште или уред, бидејќи брзина на трансфер (Mbps) е usally побавно од HDD. USB3 има нов, побрз режим кој може да биде овозможено бидејќи на Windows 8. USB3 стап обично е побавно од USB3 спроведен SSD. Но е полесно да се поврзете и да се справи.

Инсталација

Преземете го и инсталирајте VeloSSD и вие сте подготвени да одите. Софтверскиот пакет содржи прирачник за корисник со комплетна описи и референца. Но, тоа е, исто така, само објаснување и јасен за користење. На лаптопи со 4 GB RAM меморија и многу повеќе има смисла да се користат MaxVeloSSD. Ако вашиот лаптоп содржи SSD и доволно RAM. VeloRAM е исто така опција за највисоките перформанси

Што е најдобар избор?

Тоа зависи од вашите потреби и лаптоп. М2 (PCIe генерал 2.0) или mSATA спроведен SSD како кеш уред е најбрз избор. USB3 Чкорчињата се евтини и мали, исто така, SDHC картички. Но брзината не е оптимално. Овие уреди треба повеќе простор и кабловска, трошат повеќе енергија. Имаме тестирани сите варијации на нашите лаптопи.